ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Με αφετηρία σας τη Χαλκιδική θα έχετε τη δυνατότητα να εξορμήσετε σε διάφορους δημοφιλείς προορισμούς της Βορείου Ελλάδος. Η Θεσσαλονίκη είναι η  δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας που λόγω της μακρόχρονης ιστορίας της, είναι ένας συνδυασμός τριών πολιτισμών (ελληνικός, ρωμαϊκός, βυζαντινός). Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλά αξιοσημείωτα μνημεία, ιστορικά κτίρια και πλατείες, εκκλησίες. Η παλιά και μοντέρνα αρχιτεκτονική συνυπάρχουν σε μια ζωντανή πόλη με ζωντανή πολιτιστική ζωή έτοιμη να σας μαγέψει.

Θα μπορέσετε να επισκεφτείτε τον Όλυμπο, γνωστός από τη μυθολογία ως το βουνό των Θεών, με το φυσικό του πλούτο και τις πανέμορφες στις πλαγιές του, το Λιτόχωρο και το γραφικό χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα με τα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής κτήρια, τα πέτρινα μονοπάτια και την απρόσκοπτη θέα στο Θερμαϊκό, τις νότιες ακτές της Πιερίας και το ενετικό κάστρο του Πλαταμώνα.

Στον νομό Πέλλας βρίσκονται τα Λουτρά Πόζαρ. Από τις πηγές τους στο βουνό αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τα φημισμένα για τις ευεργετικές ιδιότητές τους ιαματικά νερά. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού είναι κατάλληλες για παθήσεις του αναπνευστικού του κυκλοφοριακού κα. Στην περιοχή υπάρχουν οργανωμένα ξενοδοχεία, εστιατόρια, αποδυτήρια και bars. Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε το φαράγγι των Λουτρών για αυτούς που λατρεύουν την ορειβασία.

Στην Βεργίνα βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα στην Ελλάδα. Αξίζει να επισκεφτείτε τους Βασιλικούς τάφους  στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών και το υποβλητικό μουσείο τους χτισμένο κάτω από τη γη και καλυμμένο εξωτερικά με χώμα.

Η Έδεσσα και η Νάουσα είναι πόλεις που επιβάλλεται να τις επισκεφτείς και βρίσκονται κοντά στον νομό Χαλκιδική. Το κύριο αξιοθέατο της Έδεσσας είναι οι καταρράκτες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Τα δέντρα που περιβάλλουν τους καταρράκτες, οι γραφικές γέφυρες και η μαγευτική θέα της φύσης δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία. Στη Νάουσα βρίσκονται τα 3-5 Πηγάδια, ένα από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, με εγκαταστάσεις για τουριστική-αθλητική χιονοδρομία.

Τέλος η Θάσος, το βορειότερο νησί του Αιγαίου αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές. Μπορείτε να βρείτε πεντακάθαρες παραλίες με λεπτή άμμο και καταπράσινες εκτάσεις με πεύκα και ελιές που αγγίζουν τη θάλασσα. Στο νησί υπάρχουν γραφικά, παραδοσιακά ορεινά χωριά και διάφοροι παραθαλάσσιοι οικισμοί. Διακρίνεται για το πλούσιο υπέδαφός της και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που αξίζει να επισκεφτείτε.