ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τα τελευταία χρόνια όπως σε όλο τον κόσμο, έτσι και στην χώρα μας, έχει αρχίσει να ανθίζει μια διαφορετική προσέγγιση του τουρισμού. Ο ιατρικός τουρισμός είναι μία νέα συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως. Αναφέρεται στη μετακίνηση εκτός και εντός συνόρων ανθρώπων με προβλήματα υγείας προκειμένου να τους παραχθεί ιατρική φροντίδα που στοχεύει στην πρόληψη, διάγνωση και διατήρηση της υγείας τους. Απαιτεία σύνθεση, συνεργασία και κοινή προσπάθεια του επιχειρηματία τουρισμού και του ιατρού. Περιλαμβάνει επίσης υπηρεσίες μεταφοράς, ενημέρωσης, ξενάγησης, εστίασης και διαμονής των τουριστών υγείας σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο και με τα μοναδικά χαρακτηριστικά της όπως ιστορία, πολιτισμός, ιδανικό φυσικό περιβάλλον, εκατοντάδες νησιά εξαιρετικής ομορφιάς, μοναδική βιοποικιλότητα, ήπιο κλίμα, μεσογειακή διατροφή, σύγχρονες υποδομές και δυνατότητες για προσέλκυση πλήθους νέων μορφών τουρισμού. Σήμερα, μεγάλος αριθμός τουριστών υγείας αναζητά στην Ελλάδα θεραπείες γονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης, αιμοκαθάρσεις νεφροπαθών, αποκατάσταση κινητικών ορθοπεδικών παθήσεων, οφθαλμολογικές θεραπείες, οδοντιατρικές θεραπείες, αισθητική και επανορθωτική χειρουργική, πλαστική χειρουργική, εγχειρήσεις καρδιάς κλπ..  Μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών συγκαταλέγονται η Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Αχαΐα.

Η Χαλκιδική σίγουρα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.  Το ήπιο κλίμα της και η ηλιοφάνεια είναι κατάλληλα για τουρίστες που αναζητούν να συνδυάσουν τις ιατρικές υπηρεσίες που τους προσφέρονται με τη δυνατότητα διακοπών ανάρρωσης και χαλάρωσης. Οι εγκαταστάσεις που θα βρείτε στην Χαλκιδική πληρούν όλες τις προδιαγραφές και το προσωπικό  είναι εξειδικευμένο και έμπειρο. Ανάμεσα στις επιλογές του επισκέπτη βρίσκονται πλήρως εξοπλισμένες δομές υγείας, κέντρα αποκατάστασης αντίστοιχα με αυτά του εξωτερικού αλλά και θερμά ιαματικά λουτρά  τα οποία βοηθάνε στην θεραπεία παθήσεων που σχετίζονται με τα οστά, τις αρθρώσεις τους μύες αλλά και σε δερματικές παθήσεις.