ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ

Η Χαλκιδική αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της χώρας μας καθώς είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για Έλληνες και ξένους τουρίστες καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Με γαλάζιες θάλασσες, πανέμορφες αμμώδεις παραλίες, ερημικούς αλλά και κοσμοπολίτικους προορισμούς η Χαλκιδική καταφέρνει να καλύπτει όλες τις ανάγκες των επισκεπτών της με αποτέλεσμα να θεωρείται, ο ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές.

Οι περιοχές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των περισσότερων τουριστών το καλοκαίρι είναι το νησί της Αμμουλιανής, το Πευκοχώρι, ο Νέος Μαρμαράς, η Χανιώτη, η Βουρβουρού, η Άφυτος, η Σιθωνία, η Νικήτη και η Ουρανούπολη. Όποια από τις περιοχές της αποφασίσεις να επισκεφθείς το σίγουρο είναι ότι θα ζήσεις στο έπακρο την ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού.

Ωστόσο η Χαλκιδική αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για να περάσετε και τις χειμερινές σας διακοπές καθώς μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες με τον αρμονικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας που διαθέτει. Η Χαλκιδική προσφέρεται και το χειμώνα για περιηγήσεις και εξορμήσεις, μια και διαθέτει πυκνά πευκοδάση, πλούσια χλωρίδα και πανίδα και μεγάλης αξίας αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία.

Στον ορεινό όγκο του Χολομώντα, θα συναντήσετε αρκετά όμορφα ορεινά παραδοσιακά χωριά που ενδείκνυνται για χειμερινές διακοπές. Αρχοντικά μακεδονικής αρχιτεκτονικής, πλακόστρωτοι και λιθόστρωτοι δρόμοι και σοκάκια στολίζουν την Αρναία, παραδοσιακή κωμόπολη, χτισμένη στις βόρειες απολήξεις του Χολομώντα, σε υψόμετρο 600. Εκεί μπορείτε να βρείτε πολλά αρχοντικά παραδοσιακής Μακεδονικής αρχιτεκτονικής και να μαγευτείτε από τα πλακόστρωτα σοκάκια ενώ θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε και αλλά γραφικά χωριά όπως ο Ταξιάρχης και η Μεγάλη Παναγία. Τέλος το Άγιο Όρος, είναι ένα μέρος που επισκέπτονται πολλοί για προσκύνημα όλο το χρόνο.